Friday, December 4, 2009

Inlämningsuppgift 1 - beskrivning.

Den första uppgiften i Inlämning 1 var att vi skulle göra en så kallad frame-by-frame-animation. Jag gjorde en enkel streckgubbe. Det man gör då är att man i första bilden (framen) ritar gubben, sedan ändrar man den lite i nästa bild (till exempel att armen flyttar sig åt något håll), och så fortsätter man så tills det blir en komplett rörelse.

Den andra uppgiften var att göra en så kallad shape-tween. Precis som det låte rpå namnet innebär det att man ändrar form på något. Det kan t.ex. Vara att man utgår från en liten punkt som sedan gradvis ändras (t.ex. Växer) och blir till en större form.

Sedan skulle vi göra en bitmapssekvens. Då tog vi ett foto som vi öppnade i bildprogrammet Photoshop. Då kunde man använda en funktion som gör att man kan “dra” i fotografiet och göra så att det ser lite sådär roligt ut. Sedan tog vi in bilden i Flash och gjorde så att ändringarna blev till en rörelse.

Vi gjorde också ett bildspel med hjälp av intoningar och uttoningar.

Det roligaste vi gjorde var något som hette läppsynk. Då animerade vi t.ex. En gubbe, lade till ett ljus, och formade gubbens mun så att det såg ut som att den pratade.

No comments:

Post a Comment